FTP feltöltés

FTP tárhelyedhez az alábbi adatokkal tudsz csatlakozni:
Kiszolgáló neve (hostname):ftp.data.hu
Felhasználónév (username):data.hu-s felhasználóneved
Jelszó (password):belépéshez használt jelszavad


Segítség az FTP feltöltéshez

FTP feltöltés FileZilla programmal

Az FTP feltöltés előnye, hogy akár egy egész mappa tartalmát könnyedén felmásolhatjuk a data.hu-ra, ehhez csak pár kattintásra van szükség. Így nem kell egyesével kitallózni a feltöltendő fájlokat, hanem gyorsan és egyszerűen mehet a feltöltés. Az FTP feltöltés lehetősége minden regisztrált felhasználó számára elérhető.

A fájlok FTP feltöltését a FileZilla nevű program segítségével mutatjuk be, amely legfrissebb verziója letölthető innen: https://filezilla-project.org/ A "Download FileZilla client" gombra kattintás után megjelenő oldalon az operációs rendszernek megfelelő verziót kell kiválasztani. Ha a fájl letöltődött, indítsuk el és telepítsük a programot.

1. Kiválasztjuk a "Fájl" menü "Kedvenc Helyek" menüpontját.2. A megjelenő ablakban kattintsunk az "Új állomás" gombra,majd adjunk nevet a későbbi felismerhetőséghez és Enter gombbal rögzítsük.3. Megkezdhetjük az állomáshely beállításait: A jobb oldali részen az "Általános" fül "Cím" mezőjébe az ftp.data.hu sort írjuk4. Következőnek a "Logon Type" lenyíló opciói közül válasszuk a "Normál" opciót.5. A "Felhasználónév" mezőbe írjuk be az oldalon regisztrált felhasználónevet.6. A "Jelszó" mezőbe az oldalon regisztrált jelszót kell megadnunk.Az "Általános" fül többi opciójához nem kell nyúlni.

7. A fül menük közül most válasszuk a "Transfer Settings" részt8. Az "Átviteli mód:" alatt válasszuk ki a "Passzív" módot.9. Az ez alatt található "Az egyidejű kapcsolati szálak számának korlátozása" opció előtti pipát jelöljük be,és az ezalatt található "A kapcsolati szálak maximális száma" 1 kell hogy legyen.Fontos: amennyiben a 8. és 9. pont beállításait nem tesszük meg, 421-es hibát jelezhet feltöltéskor a program.

Nincs más hátra, kattinthatunk a lenti "Csatlakozás" gombra. Amennyiben mindent helyesen állítottunk be, sikeres kapcsolódás után a FileZilla két középső fő ablaka közül a jobb oldaliban megjelenik az ftp, a bal oldalon pedig gépünk tartalma.Innentől a megszokott módon másolhatsz, áthúzhatsz fájlokat, vagy akár törölhetsz is. FONTOS: Ide is csak maximum 2 GB méretű fájlokat tegyél fel, mert az ennél nagyobb fájlok nem kerülnek szinkronizálásra. Ha feltöltötted azokat a fájlokat, amiket szerettél volna, nincs más dolgod, mint ellátogatni a Data.hu oldalra, és ott bejelentkezés után szinkronizálni a feltöltött fájlokat. Így megkapod a fájlokhoz tartozó letöltőlinkeket. A letöltőlinkekről bővebben itt olvashatsz.


FTP tárhelyedre feltöltött fájlok szinkronizálása

Ha a fent leírt módszerrel sikeresen feltöltöttél fájlokat az FTP tárhelyedre, akkor a Data.hu oldalon a szokásos módon bejelentkezve megtekintheted FTP tárhelyed állapotát. Vagyis, hogy hány fájlod várakozik szinkronizálásra. Kattints a "Szinkronizálás" feliratú gombra, és tárhelyedről a fájlok bekerülnek egy szinkronizációs várólistába. Pár perc múlva pedig átmásolódnak a Feltöltéseid közé és megkapod egy ablakban kilistázva a letöltőlinkeket is, de a szokásos módon a "Feltöltéseim" listából kiválasztva is eléred őket.


FTP tárhelyed mérete, további tudnivalók

Az FTP tárhelyedre maximum 100 darab fájlt tölthetsz fel, és összesen majd 10GB áll a rendelkezésedre.
DE: ha szinkronizálod a feltöltött fájlokat, akkor azok az FTP tárhelyről átkerülnek a Feltöltéseid közé, így a hely felszabadul! Tehát, ha egyszerre sok fájlt feltöltöttél, utána szinkronizálj is egyet. Az egy héten belül nem szinkronizált fájlok törlődnek az FTP tárhelyedről.
FONTOS: Az egyes fájlok mérete itt sem haladhatja meg a 2 GB-os méretet. (A 2 GB-nál nagyobb fájlok nem kerülnek szinkronizálásra, és törlődnek a tárhelyről.)
TIPP: Az FTP tárhelyedre való feltöltéskor, ha kézileg megszakítod a feltöltést, azt később folytatni is tudod, ha a másoláskor a Folytat gombra kattintasz.Top